Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület

A közösség erejével

  • English
  • Magyar

Gödöllő Városi Nyugdíjasok Egyesülete

 

Elnök: Pataki Pál
tel.: 06 30 6831207
email: pataki.pal@hotmail.com

Titkár: Sebő Györgyné
Vezetőségi tagok: Hajnal Irén,Kovács Ferencné,Fejéregyházi Péterné

A vezetőség üléseit minden hónap 1. szerdáján tartja 15:00 órakor a Civil Házban. Átmenetileg bezárt a Civil Ház. Új helyszín:Királyi Váró, minden hónap 1. szerdája: 14.00 órától.

 

BEMUTATKOZÁS

Gödöllő Város Nyugdíjas Egyesülete 1990-ben alakult több klub tagságának akaratából, azt a szempontot figyelembe véve, hogy egységben az erő.

A 2016-ban 26. évét taposó egyesület alapító tagjai közül már csak Vass Károlyné, mindenki Babi nénije él, aki közel két évtizeden át rengeteg odaadással és szeretettel fogta össze és vezette az egyesületet egészen a közelmúltban való lemondásáig. Az egyesület élére – a 2016. január 14-i Küldöttgyűlés egyöntetű megszavazásával – Pataki Pál állt, és azóta nagy lelkesedéssel, lendülettel végzi az egyesület vezetési feladatait.

Az alapító klubok:

  • Általános Nyugdíjas klub
  • Pedagógus Nyugdíjasok Klubja
  • Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Nyugdíjas Klubja
  • Őszikék nyugdíjas klub
  • Honvédségi Klub

 

A Gödöllői Nyugdíjas Egyesület megalakulása óta választott vezetőséggel és tisztségviselőkkel működik az alapszabálya szerint. A hozzá tartozó klubok szuverenitásukat megtartva önálló programmal, vezetővel dolgoznak, és az egyesület szempontjait figyelembe véve együtt tevékenykednek azzal a céllal, hogy Gödöllő nyugdíjasai részére értelmes és tartalmas elfoglaltságot, látogatható közösséget tudjon biztosítani.

Az egyesület számára fontos szempont kezdetektől fogva, hogy az idősebb generáció felhalmozott szellemi értékét közkinccsé tegye. Fontos városunk múltjának, híres lakóinak megismertetése és hogy a jelen feladatainak közösen való elvégzése mellett lehetőséget biztosítson utazásokra kül- és belföldön, gondoskodjon a szervezett színházlátogatásokról.
Különös program a Lélektől-lélekig humanitárius tevékenység, mely legfőbb eseménye városunk 90. életévét betöltött polgárainak köszöntése nagyszabású ünnepség és program keretében, továbbá betegek meglátogatása, telefonos kapcsolattartás, karácsonyi ajándékcsomagok szervezése.
A legkedveltebb rendezvény nyugdíjasaink körében a Juniális és a szilveszteri táncos, zenés, pezsgős vacsorával egybekötött összejövetel (régebben farsangi bál is volt).

Az Egyesület legfőbb rendezvénye Nyugdíjas Akadémia, ami ismeretterjesztő programként indult, de azóta is olyan gödöllői vagy országos hírű előadókat sorakoztat a nyugdíjasok elé – orvosokat, egyetemi tanárokat, gödöllői kitüntetetteket –, akik tudnak új, figyelemreméltó gondolatokat, tudnivalókat közölni, és új színfolt, hogy a gödöllői nyugdíjasok vagy nyugdíjas klubok is lehetőséget kapnak tudásuk átadására.

Aktívan veszünk részt városunk életében, szorosan együttműködve más civil szervezetekkel. A Civil Utcán önállóan jelenünk meg, tartottunk divatbemutatókat, rendeztünk Hobbi kiállítást. Az egyesület saját klubjai mellett szívesen fogadja „testvér” klubok együttműködését, akik szintén nyugdíjasok, pl. a Gödöllői Kertbarátkör, az Életmód Csontritkulásos torna klubja, a Cukorbetegek Egyesülete.

 

NYUGDÍJAS KLUBOK ELÉRHETŐSÉGEI

1. Általános Nyugdíjas Klub

Elnök: Kovács Ferencné
tel.: 06 30 4823447
email: kf.marika@gmail.com

Klubgyűlés időpontja: minden második héten pénteken, téli időszámítás szerint 14:00 óra, nyáron pedig 15:00 óra
Helyszín: IPOSZ székház

 

2. Honvéd Nyugdíjas Klub

Klubvezető: Lányi Aladár nyá. őrnagy
tel06-20/777-9098
email: aladarlanyi@gmail.com

Titkár: Lányi Aladárné 

tel:06-20/971-6727

Honlap: http://www.mhnyugdijasklubgodollo.eoldal.hu

Klubgyűlés időpontja: minden hónap 3. csütörtök, 14:00 óra
Helyszín: Civil Ház- bezárt áprilisig!

Új helyszín: Királyi Váró, minden  hónap 3. csütörtök, 13.00 -16.00 -ig!

3. Őszikék Nyugdíjas Klub

Klubvezető: Lehota Ágnes
tel.: 06 28/515-532
email: lehota.agnes@gvkik.hu

Klubgyűlés időpontja: minden hónap 3. kedd, 14:00 óra
Helyszín: Városi Könyvtár

4. Pedagógus Nyugdíjas Klub

Elnök:Bakos Hilda

tel:06-70-33 16 800

email: bakos.hilda60@gmail.com
 

Klubgyűlés időpontja: minden hónap 2. szerda, 15:00 óra
Helyszín: Civil Ház- bezárt áprilisig!

Új helyszínek: 

A Nyugdíjas Pedagógus Klub holnap - nov. kilencedikén - 14 órától a Könyvtárban lesz.Herczenik Annával találkozunk.Ha van kedved, szeretettel várunk a kb. 1 órás beszélgetésre!

Decemberben - 14-én - az "Erikajáldában " búcsúztatjuk az évet.

Januárban, februárban és márciusban - minden második szerdán - 12-14 óráig a Királyi váróban leszünk.Első előadónk dr.Willin Erzsébet: "Vietnámi képeslapok".Februárban egy klubtagunk Bakóné Rusznák Rózsa tart könyvbemutatót.

5. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Nyugdíjas Klub

Elnök: Dr. Pálinkás Istvánné
tel: 06 28 410-649
email: palinkas.istvanne48@gmail.com

Titkár: Bakonyi Zsuzsanna
tel: 06 28 430-765
email: bakonyi.zsuzsanna1@gmail.com

Klubgyűlés időpontja: minden hónap utolsó péntek, 14:00 óra
Helyszín: MATE  101 vagy 102 szemináriumi terme, ill. külső helyszíneken