Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület

A közösség erejével

  • English
  • Magyar

Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület

E-mail: 
 elnok.margita@mail.com
info.margita@gmail.com
Elnökség: 
Kovács Tibor- elnök
Ujj Ágnes- alelnök

Egyesületünk 1995. november 07-én alakult. Névadónk a Gödöllői-dombság legmagasabb pontjának neve és tengerszint feletti magassága. Tagszervezete vagyunk a Magyar Természetbarát Szövetségnek és a Magyar Szabadidősport Szövetségnek.

Fő tevékenységünk a természetjárás - elsősorban gyalogos, kerékpáros és vízi túrázás, teljesítménytúrázás, barlangjárás - és a szabadidősportok művelése, az ilyen jellegű rendezvények szervezése, népszerűsítése. Számtalan futó, duatlon, triatlon, kerékpár, úszó és vizes rendezvényen indulunk. Minden tagunk a saját egészsége érdekében mozog.

Egyesületünk Gödöllő környékén meghonosította a túrázás legnépszerűbb és legnagyobb tömegeket megmozgató formáját a teljesítménytúrázást. Évente három gyalogos, négy kerékpáros teljesítménytúrát és egy városismereti túrát rendezünk. Legnépszerűbb a február eleji Téli Margita teljesítménytúránk, ami nem csak gyalogos, hanem egyben futóverseny is, melyet külön díjazunk. Az éjszakai gyalogos teljesítménytúránk különlegessége, hogy az egész útvonalat fényvisszaverős szalagokkal jelöljük ki, amivel lecsökkentettük az eltévedés lehetőségét és nagyon látványosak a messziről világító jelzések. Az őszi teljesítménytúránk a „Világ Gyaloglónapi” programhoz kapcsolódik. Minden tavasszal évben tematikus városismereti túrát is szervezünk. A kerékpáros teljesítménytúránkon a környékbeli településeket járjuk be.

2003 óta meghirdetjük a „Margita kupa” túrasorozatot, amivel rendszeres mozgésra szeretnénk ösztönözni a tűrázókat.  A teljesített túrák számától függően kis, közepes vagy nagy kupát vehetnek át a nevezők ünnepélyes keretek között, novemberben. 

Az elmúlt években szinte nincs olyan része az országnak, ahová nem jutottunk el gyalogosan vagy kerékpárral. Ősztől tavaszig elsősorban Gödöllő környékén túrázunk. Nagyon népszerűek az egy és több napos buszos bel- és külföldi kirándulásaink. Egyesületünk szervezésében a környező országokba is eljutottunk.

Egész évben minden szerdán nordic walking túrákat szervezünk, melyek ingyenesek, mindenkit szívesen látunk, nem csak a tagjainkat. Két futó és nordic walking pályát jelöltünk ki az egyetemi kiserdőben (4,5 km) és az Erzsébet-parkban (6 km), ami nagy tetszésnek örvend, sokan használják. A Gödöllői-dombságban több mint 200 km turistautat tarunk karban, újítjuk a jelzéseket. Területünkön nincs olyan turistaút, amit az elmúlt 5 évben ne újítottunk volna fel. Gödöllő legnépszerűbb kirándulóhelyét, a Pap Miska kutat és környékét 2015-ben hoztuk rendbe a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Gödöllői Önkormányzat támogatásával.

Megalakulásunk óta négyszer kaptuk meg Pest megye Legeredményesebb Szabadidősport Egyesülete címet, 2004-ban a Magyar Szabadidősport Szövetségtől a Lakosság sportjáért díjat. 2018-ban az Ötpróba szabadidősport sorozat színvonalas versenyek rendezéséért és a program népszerűsítéséért részesültünk országos elismerésben.

Pálffy Tibor 2020-ban kapta meg a Lakosság Sportjáért elismerését, egyéni példaértékű sport teljesítményéért és egyesületünk aktív vezetéséért. 2021-ben egyesületünk 25. évfordulója alkalmából Gödöllő város önkormányzata nekünk ítélte a Gödöllő Városért kitüntetést.

Havi rendszerességgel tartunk klubgyűlést a Civil házban minden hónap első keddjén 18 órától. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

 

Elérhetőségeink: www.margita344-2.hu  

elérhetőségek: +36 30 251 0473