Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület

A közösség erejével

  • English
  • Magyar

Életmód Csontritkulásos Klub

 

Elérhetősége: 2100 Gödöllő, Szabadság út 6.

Elnök: Kalydy Endréné
2100 Gödöllő,Tátra u.3.
06-20-5428437
kalydy.maya@gmail.com

A klub elődjét 13 éve hozta létre egy csontritkulásban szenvedő tornázni akaró csoport Littkey Andrásné és Kómár Gyuláné vezetésével.
A cél a Gödöllőn helyben tornázás a kistarcsai kórház helyett. A csoportosulást felkarolta és mai napig támogatja az Önkormányzat.
A klubbá alakulás 2007-ben történt Six Edit Civil referens asszony és Nagy Mariann gyógytornász segítségével.
A kezdetben 20, majd 40 fővel induló csoportosulás napjainkban 140 főre bővült. A működéshez havonta 4 óra ingyenes tornatermi igénybevételt (a Művészetek Házában), az Önkormányzattól pályázat útján támogatást, a tagoktól költségtérítést (tagdíjat) kap a klub.

A torna iránt nagy az igény. A torna heti egy órában, 7 húsz fős csoportban zajlik szakavatott gyógytornász, jelenleg Bihari Vanda vezetésével.
A csoportok élén "háziasszonyok" állnak. Feladatuk a tagdíj beszedése, továbbítása, a hiányzók helyére a várakozók pótlása, a műsorok szervezésében való részvétel.

A vezetőség igyekszik a klub tagjainak tartalmas,"klubszerű" életet, programokat biztosítani. Gyakran vannak orvosi előadások, városnéző kirándulások, közös múzeumi látogatások. Évente több alkalommal rendezünk a Török Ignác Gimnázium Kalória éttermében – virsli, pogácsa, egyéb sütemény-parti keretében – tartalmas műsoros délutánokat. A klub belső életéhez tartoznak még a "szakkörök". Sikeresen zajlanak a "Kreativ nagyik", az "Egészségügyi"- és "Irodalmi szakkörök".
2013-ban és 2014-ben a klub részt vett a Civil Kerekasztal által szervezett Civil Karácsonyon a Főtéren elhelyezett karácsonyfánál, beiglivel és pogácsával kínálva az arra járókat.

Mivel a klub nem "jogi személyiségű" szervezet, önállóan nem pályázhat.
Korábbi időszakban az Együtt Élünk Alapítvánnyal, a múlt évben pedig a Gödöllő és Térsége Látássérültjeinek Egyesületével közösen sikerrel pályázott. Köszönet érte!

Bár a klub nem tartozik a Gödöllő Város Nyugdíjas Egyesülete irányítása alá, a tisztségviselője, Kalydy Endréné Vass Károlyné meghívására részt vesz az egyesület munkájában, a legutóbbi közgyűlés óta választott felügyelőbizottsági tagként, hiszen a csontritkulásos tornázók csaknem teljes létszáma nyugdíjas, Gödöllő város lakója.

A klub nem működhetne az Önkormányzat és a Művészetek Háza támogatása nélkül ilyen minőségben.
Köszönet az együtt munkálkodásért és az anyagi támogatásért!

Kalydy Endréné
gazdasági vezető