Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület

A közösség erejével

  • English
  • Magyar

Eseménynaptár

2019 szeptember

hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap
26
27
28
29
30
31
1
 
 
 
 
 
 
 
2
3
4
5
6
7
8
 
 
 
 
9
10
11
12
13
14
15
 
 
 
 
16
17
18
19
20
21
22
 
 
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 
 
30
1
2
3
4
5
6
 
 
 
 
 
 
 

Friss Hírek

Ingyenes angol társalgási klub várja a kedves érdeklődőket a Civil Házban (2100 Gödöllő, Szabadság út 23 sz.). kéthetente szerdánként 18 órától.

Dátumok: szeptember 18, október 2, október 16.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt !

Klubvezető: dr. Seress Zoltán.

Szeptemberi témánk a zöld oktatás Gödöllőn.
• Mi felnőttek, gödöllői lakosok miként tudjuk előmozdítani a zöld oktatási intézmények munkáját?
• Meddig tart az intézmény felelőssége? Mit tud tenni az intézmény, hogy a gyerekek, fiatalok szüleit is jobban bevonja a „zöldülési” folyamatokba, valamint felkészítsék a fiatalokat a zöld szempontokat is figyelembe vevő döntéshozatalra, munkára, életre?
• Miként lehet a klímaváltozással kapcsolatos esetleges szorongást a gyerekekben, fiatalokban feloldani, kezelni akár a város többi szereplőjével együtt?

Sok szeretettel várjuk az

ELSŐ GÖDÖLLŐI CIVIL- DUFLEX MŰVÉSZETI SZALON

megnyitójára 2019. szeptember 22-én 16 órára a Civil Házba.

 

Tóth Péter Csaba - DUFLEX

Honnan tudhatom, hogy valóban bio a bio? Ki minősíti, és milyen szempontok alapján? Miért kerül ennyibe? Mennyivel jobb egy biozöldség beltartalmi értéke, mint egy nem minősítetté? Lehet Gödöllőn is biozöldséget venni? Ezekre a gyakran felmerülő kérdésekre keressük a választ Gödöllő környéki biogazdákkal és a Szent István Egyetem adjunktusával a szezon utolsó klíma-klubjában. A beszélgetés után pedig megesszük, amit főztünk: a Civil Ház kertjében bográcsozunk a termelők által hozott alapanyagokból.

Szeretettel meghívunk Bedi Gyula EFIAP, A-MAFOSZ/g fotóművész " Emberi" c. fotókiállításának megnyítójára.

Helyszín: Civil Ház, Gödöllő, Szabadság út 23

Időpont: 2019.07.07.  , vasárnap  17.00 óra.

A megjelenteket dr. Gémesi György polgármester  üdvözli.

A kiállítást Danis János EFIAP/p fotóművész nyítja meg.

Közreműködik: Joób Emese kobzos előadó.

Gyertek a gödöllői TESCO-ba vásárolni július 14-ig. A pénztárnál minden vásárlás után - vásárlási összegtől függetlenül - kaptok (vagy kérjetek, ha a pénztáros elfelejtené) zsetont. Ezzel tudtok szavazni a három civil szervezet programjára.

Az első helyezett 400 000 Ft-ot, a második 300 000 Ft-ot, a harmadik pedig 100 000 Ft-ot nyer.

A Magyar Rákellenes Liga győzelem esetén 3-400 gödöllői lakos INGYENES RÁKSZŰRÉSÉT fogja elvégezni GÖDÖLLŐN. A pénzt a szűréshez nélkülözhetetlen eszközökre, készülékekre használjuk.

Köszöntő

Köszöntjük/köszöntünk
a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület honlapján! 

A civil együttműködés 2008. április végén indult azzal a céllal, hogy a városban működő civil szervezeteket összefogja, a szervezetek között szorosabb kapcsolat, "mindennapi" párbeszéd alakuljon ki, megismerjék egymás tevékenységét, segítsék egymás működését. Közös programokat és akciókat dolgozzanak ki a lakosok és a helyi társadalom más szereplői számára. Mára megalakult egy civil ernyőszervezet, amelynek a neve Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület. Ennek a szervezetnek fő feladata a Civil ház működtetése és a gödöllői civil szervezetek érdekképviseletének ellátása.

Évente három főbb megmozdulást szervezünk.
1. A "Civil utca" minden szeptemberben lehetőséget biztosít a helyi civil szervezetek számára a polgárok előtti bemutatkozásra.
2. A "Május, a családok hónapja" rendezvénysorozattal a látogatók szórakoztatása mellett az ismeretterjesztést kívánjuk biztosítani.
3. "Civil karácsony" a főtéri fenyő alatt adventben, a Szenteste előtti utolsó pénteken, vendéglátással, beszélgetésekkel, színpadi programokkal.

Kérjük, ön is támogassa törekvésünket és ossza meg velünk gondolatait a gdck.info@gmail.com levelezési címen!

Civil Házban (Gödöllő, Szabadság út 23.) zajló nyilvános programokról itt a főoldalon a naptárban a zöld hátterű bejegyzésekre kattintva tájékozódhat.

Civil Ház igénybe vételének lehetőségeiről a Házirend fülre kattintva olvashat, illetve a gdck.info@gmail.com email-címen érdeklődhet.