Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület

A közösség erejével

  • English
  • Magyar

Eseménynaptár

2021 szeptember

Friss Hírek

Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt a CIVIL-DUFLEX MŰVÉSZETI SZALON megnyitójára, amely 2021. szeptember 26-án /vasárnap/ 16 órakor lesz a Civil Házban Gödöllőn (Szabadság út 23.).

                              D U F L E X,

         Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Kedves Civil Vezetők, Képviselők!

Bizonyára már sokan értesültetek róla, hogy az Év Fája szavazásra a Diverzitás Alapítvány benevezte a Zeneiskola melletti görbefát, ami Gödöllő igazi kuriózumává, a gyermekek kedvelt játszóhelyévé vált. A közönségszavazáson október 1. napjáig lehet voksolni. A jelenleg első helyezett fa ugyan elég nagy előnnyel vezet előttünk, de nem behozhatatlan a hátrányunk. 

Szavazni az alábbi linken lehet, legördítve a "Gödöllői görbefa" alatti négyzetben (ez a 2. a pályázó fák sorában) 

Hány embert menthetsz meg egy véradással?
Minden egység levett vérből háromféle vérkészítményt állítunk elő: vörösvérsejt-koncentrátumot, thrombocyta-koncentrátumot és friss fagyasztott plazmát.
Ezeket a készítményeket akár három különböző beteg is megkaphatja. Innen ered a jól ismert szlogen: Adj vért és ments meg három életet!

Időpont: 2021.09.07. 11.00-15.00. óra 

Helyszín: Civil Ház, Gödöllő, Szabadság út 23.

Jelentkezés: gdck.info@gmail.com

Alapítványunk idén tavasztól új helyen, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem területén folytatja működését, új szociális kertünk neve: SZIA Agroökológia Kert.

Szeretettel hívunk, hogy együtt ünnepeld velünk az első, SZIA Kertben töltött nyarat augusztus 14-én szobaton.

A programon a részvétel ingyenes, gyerekeket és felnőtteket egyaránt várunk.

Workshopok:

9:30-10:30 Ásás nélküli kertművelés elméletben és gyakorlatban (No-till farming): Jobbágy Péter (A Diverzitás Alapítvány kertésze)

Batyus nagytakarításra várunk a házat használó szervezetek képviseletében 1-5 főt, 2021.08.02. 9.00 órától.

Tisztítószerek vannak,de eszközöket hozhattok magatokkal.

12.00 órakor batyus ebéd.

14.00 órakor GdCKE közgyűlés.

Várunk szeretettel!

Köszöntő

Köszöntjük/köszöntünk
a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület honlapján! 

A civil együttműködés 2008. április végén indult azzal a céllal, hogy a városban működő civil szervezeteket összefogja, a szervezetek között szorosabb kapcsolat, "mindennapi" párbeszéd alakuljon ki, megismerjék egymás tevékenységét, segítsék egymás működését. Közös programokat és akciókat dolgozzanak ki a lakosok és a helyi társadalom más szereplői számára. Mára megalakult egy civil ernyőszervezet, amelynek a neve Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület. Ennek a szervezetnek fő feladata a Civil ház működtetése és a gödöllői civil szervezetek érdekképviseletének ellátása.

Évente három főbb megmozdulást szervezünk.
1. A "Civil utca" minden szeptemberben lehetőséget biztosít a helyi civil szervezetek számára a polgárok előtti bemutatkozásra.
2. A "Május, a családok hónapja" rendezvénysorozattal a látogatók szórakoztatása mellett az ismeretterjesztést kívánjuk biztosítani.
3. "Civil karácsony" a főtéri fenyő alatt adventben, a Szenteste előtti utolsó pénteken, vendéglátással, beszélgetésekkel, színpadi programokkal.

Kérjük, ön is támogassa törekvésünket és ossza meg velünk gondolatait a gdck.info@gmail.com levelezési címen!

Civil Házban (Gödöllő, Szabadság út 23.) zajló nyilvános programokról itt a főoldalon a naptárban a zöld hátterű bejegyzésekre kattintva tájékozódhat.

Civil Ház igénybe vételének lehetőségeiről a Házirend fülre kattintva olvashat, illetve a gdck.info@gmail.com email-címen érdeklődhet.