Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület

A közösség erejével

  • English
  • Magyar

Gödöllői Cukorbetegek Egyesülete

Elnök: Berze Péter ; email:  peterberze@gmail.com

tel.szám:+36-20-276 0052

Egyesületünk 1999-ben azért jött létre, hogy a cukorbetegek “társa” legyen, tudásukat bővítse, a sorstársak rendszeres találkozója legyen. Az alapító elnök Nyári Istvánné volt, őt Kántor Emilné követte.
2011-től megújult az egyesület dr. Koleszár Józsefné vezetésével. Az alelnök Fejéregyháziné. A 2021.06.16. közgyülési döntés után fogadtam el a felkérést
A megalakulástól kezdve dr. Kiss Éva diabetológus főorvos a szakmai vezetőnk. Nagyon sok segítséget kapunk tőle, rendszeresen tart kiváló előadásokat.
A jelenlegi taglétszámunk 60 fő, az átlag életkor jóval 70 év fölött van.
foglalkozásokat  a Civil  Házban tartjuk a foglalkozásokat minden hónap első csütörtökén 16 órától 18 óráig.
Nagyon fontosnak tartjuk a tagtársak meglévő ismereteinek folyamatos bővítését. Igyekszünk ezt a tudásanyagot ismétléssel elmélyíteni, ebbe a folyamatba bevonjuk az új tagokat is. Rendszeresen hívunk szakmai előadókat a foglalkozásainkra, így bővítve a tagok ismereteit. 
Tagjaink rendszeresen kapnak szakmai kiadványokat, évek óta járatjuk a Diabetes és Hypertónia szaklapokat. 
Nem csak az új ismeretekre vagyunk nyitottak, hanem az emberi kapcsolatokra is. Már több cukorbeteg klubbal, egyesülettel vettük fel a kapcsolatot. Közös betegtalálkozókat szervezünk, ilyenkor barátságok is szövődnek.
Rendszeresen képviseltetjük magunkat országos rendezvényeken, konferenciákon. Minden évben eljutunk a Diabetes Világnapra és a Nemzetközi Diabetes találkozóra. Ezek helyszínei évente változnak, az utazások költségeit az Önkormányzat pályázati támogatásából fedezzük.
Az Egészségnapi rendezvényeinket egyre többen látogatják. Magas színvonalú szakmai előadásokat tartunk.
Helyi szinten igyekszünk bekapcsolódni a civil szervezetek rendezvényeibe. Közös tagjaink is vannak, pl. a Kertbarátoktól, a Pedagógus, Honvéd és Őszikék klubból. Jó kapcsolat alakult ki a Civil Házat használó egyesületekkel is.
Hagyománnyá vált, hogy Karácsonykor együtt ünnepelünk, és farsanggal veszünk búcsút a téltől. A nyári szünet kezdetét közös ebéddel nyitjuk. Ezek helyszíne a Szélkakas étterem és a Török Ignác Gimnázium ebédlője.
Miért érdemes közénk tartozni? Azért, mert ebben a csoportban mindenki jól érezheti magát, szeretetet, lelki támogatást és figyelmet kap. A Gödöllői Cukorbetegek egyesületének tagjaként valljuk, hogy nem csak sorstársak vagyunk, hanem egy értékes társaság tagjai, tele tervekkel, lelkesedéssel.