Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület

A közösség erejével

  • English
  • Magyar

Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület

E-mail: 
godolloi-kisterseg@tourinform.hu
gkrte@vnet.hu
Elnökség: 
Hámori Zsuzsanna - irodavezető

 

Települési rendezvények, hírek, honlapok és térképek >>>

A GKRTE hírlevele >>>

A GKRTE irodái:
1. A GKRTE Királyi Kastélyban működő Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű irodájának alapadatai:
A Tourinform névhasználat jogosultja a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE).
A GKRTE Tourinform Irodája a Magyar Turizmus ZRt. jogelődjével és a Gödöllői Királyi Kastély KHT-val történt megállapodás értelmében 1995. augusztus 07-én kezdte meg működését a Királyi Kastélyban. Az iroda 2013. január 08. óta a Kastély főbejárata mellett lévő, korábban jegypénztár céljára használt helyiségben működik.
·Iroda megnevezése: Tourinform Gödöllői Kistérség
·Iroda címe: Gödöllői Királyi Kastély, Gödöllő 5852. hrsz.
·Telefon/fax: 28/415-402
·E-mail: godolloi-kisterseg@tourinform.hu
·Honlap címe: www.tourinformgodolloikisterseg.hu
·Iroda vezetője: Hámori Zsuzsanna
·Alapítás éve: 1995.
·Működési forma: az irodát az Egyesület 2013. január 08. óta a GKRTE a Turisztikai Tevékenység Fejlesztési Nonprofit Kft. közreműködésével polgárjogi szerződés keretében működteti.
·Nyitva tartás: Gödöllői Királyi Kastély nyitva tartásához igazodik
·Fenntartó neve: Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE)
·Fenntartó képviselőinek neve: Perna Pál a GKRTE elnöke, Bárd István ügyvezető elnök

2. A GKRTE Gödöllő, Patak tér 7. szám alatt működő székhelyének, illetve Információs Irodájának alapadatai:
·Alapítás éve: a GKRTE 1996. január 17-én tartotta meg alakuló közgyűlését. Az Egyesület 1998. január 01-től kezdődően közhasznú szervezetként működik.
·Az iroda megnevezése: Turisztikai Információs Iroda
·Címe: 2100 Gödöllő, Patak tér 7.
·Telefon/fax: 28/419-231
·E-mail: gkrte@vnet.hu
·Internet: http://www.gkrte.hu http://www.infogodollo.hu
·Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig 8-tól 16 óráig
·Dolgozóinak száma: 2 fő
·Működési formája: az irodát a GKRTE működteti

GKRTE tevékenységének bemutatása
Az itthon és külföldön egyaránt jól ismert jelképpel jelzett országos tourinform hálózat, melynek a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület Tourinform Irodája is tagja, hazánk közel 150 településén várja az érdeklődőket. Az Egyesület Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű irodája 1995. augusztus 07-től kezdődően a Gödöllői Királyi Kastélyban egyénileg és csoportosan érkező vendégek részére nyújt közhasznú felvilágosítást Gödöllő és környéke kulturális turisztikai látnivalóiról, programjairól és szolgáltatásairól.
A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület Turisztikai Információs Irodája folyamatosan gyűjti, rendszerezi és jeleníti meg Acsától Zsámbokig 45 település – a Galga-mente, a Rákos-mente, a Szilas-mente és a Tápió-mente – tájegységei kulturális turisztikai programgazdáinak, szolgáltatóinak adatait a GKRTE www.gkrte.hu című turisztikai portálján, melyről folyamatosan kerülnek át az információk a Magyar Turizmus Zrt. Nemzeti Turisztikai Adatbázisába. A GKRTE havi rendszerességgel megtartott szakmai programjai Gödöllő és környéke kulturális turisztikai vonzerő leltárának folyamatos bővítését, turisztikai programjainak fejlesztését és népszerűsítését szolgálják, továbbá szakmai ismeretterjesztő illetve szemléletformáló feladatot is betöltenek.

A GKRTE hagyományosan visszatérő, kiemelt rendezvényei:
Egyházi- és Világi Borok Versenye
Az Egyesület első alkalommal 2006. évben hagyományteremtő szándékkal hirdette meg Gödöllőn a Királyi Kastélyban és a Máriabesnyői Bazilikában megszervezett Egyházi- és Világi Borok Versenyét, valamint annak eredményhirdetését, „A Kenyér-, a Kultúra- és a Bor Ünnepét”, mely rendezvényeket a GKRTE évről-évre Gödöllő és környéke különböző településein – Fóton, Pécelen, Mogyoródon, Nagytarcsán, Tóalmáson, Veresegyházon, Nyársapáton, Dányban és Csömör településen - tartotta meg.
Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny
A GKRTE évadzáró hagyományőrző gasztronómiai versenyét és szakmai konferenciáját a Budapesti Gazdasági Főiskolával együttműködve Budapesten, V. ker. Alkotmány u. 9-11. szám alatt, a BGF Oktató Kabinetjében szervezzük meg.
A verseny névadója, dr. Ketter László, a Budapesti Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola Vendéglátóipari Karának alapítója.