Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület

A közösség erejével

  • English
  • Magyar

Klíma klub beszélgetéssorozat - 2019.05.21.

Áprilistól a klíma-klub keretein belül beszélgetéssorozatot indítottunk, melynek címe Zöld életmód Gödöllőn: mindenki másképp csinálja, de hogyan?
Minden alkalommal más-más téma kerül a fókuszba, amelyet meghívott gödöllői vendégeinkkel alaposan körüljárunk, előbb kerekasztal-beszélgetés formájában, majd a résztvevőkkel közösen is.
Második alkalommal, május 21-én arról beszélgetünk, miképp lehet pusztán a viselkedésünk megváltoztatásával energiát megtakarítani az otthonainkban. Össz-gazdasági szinten mennyire jelentős a háztartások gáz- és áramfogyasztása, és mekkora megtakarítás érhető el, ha kicsit lejjebb csavarjuk a fűtést vagy átgondoltabban mosunk? Van összefüggés otthonaink hőmérséklete és a klímaváltozás között? De mit tehetünk, ha szeretjük a meleget, vagy a gyerekek folyton összepiszkolják a ruháikat?
A közelmúltban 41 gödöllői háztartás részvételével zajlott a nemzetközi ENERGISE – Energia Élő Labor nemzetközi kutatása, ami ezekre a kérdésekre kereste a választ, kihívások elé állítva a résztvevő háztartásokat, valamint jelenleg is fut az Energiaközösségek elnevezésű országos energiamegtakarítási verseny, amelynek szintén van gödöllői résztvevő csapata. Május 21-i alkalmunk beszélgetőtársai olyan inspiráló gödöllői lakosok, akik rész vettek-vesznek ezekben a programokban, ők fogják megosztani velünk a tapasztalataikat.
Beszélgetőtársak:
Kecskés Judit, önkormányzati civil referens, Energia Élő Labor résztvevő
Varga Zsuzsa, a gödöllői Kezes Lábas Játszóház alapítója, Energia Élő Labor és Energiaközösségek résztvevő
Vadovics Kristóf, a GreenDependent Intézet ügyvezetője, az Energia Élő Labor és az EnergiaKözösségek egyik szervezője, klíma-klub alapító,
Moderátor: Vadovics Edina, a GreenDependent Egyesület elnöke, klíma-klub alapító
Várunk mindenkit május 21-én 17 órától a klub hagyományinak megfelelően teával, sütivel. A beszélgetés 17:30-tól kezdődik. A részvétel mindenki számára nyitott és ingyenes.