Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület

A közösség erejével

  • English
  • Magyar

Zöld Varroda klub -2019.04.09.

https://www.molalapitvany.hu/szavazas/2019/zold-varroda-klub

Zöld Varroda klubot indítunk a Civil Házban, áprilistól, kéthetente csütörtökönként.

 

A Fészek Nagycsaládosok  ruha adományokat fogad be, a Civil Ház pincéjében tárolja, amit aztán a negyed évente megrendezett turin és csereberén használnak fel. Ezek után még számos helyre küldünk ki tiszta, használható ruhát; egész télen akasztottunk ki a kapunkra kabátokat és örömmel jelentem, legalább 12 kabátot el is vittek! Itt marad negyedévente kb. 6-8 zsák kidobásra szánt ruha, textilanyag. 

Így jött az ötlet, hogy Zöld Varroda Klubot indítunk, kéthetente csütörtökönként, du. 16.00-18.00 óra között.Legyen kevesebb szemét, felhasználunk , amit tudunk, újrahasznosítunk, kreatívkodunk!

Takarókat, szőnyeget szeretnénk az időseknek, hajléktalanoknak, de mindenki készíthet magának új ruhát ( interlockot veszünk) , lesznek segítő szakemberek! A művészeti vezetőnk Újváry Berta lesz, egy idén végzős MOME textilszakos hallgató.Ajándéktárgyakat is készítenénk, amit saját, de jótékony vásárokon szervezeteknek ajánlunk fel.

A Greendependent előadást tart a fenntarthatóságról, újrahasznosítás fontosságáról;  a Duflex  képeket készít, egy kiállításon mutatjuk majd be Nektek.

Bárki jöhet varrni,szeretettel várunk!

 

A projektünk bejutott a második fordulóba, onnan a közönség szavazatától függ, ki kapja a körzetenként bejutott 2-3 csapatból az összeget. Az 55 körzetben vagyunk, a Diverzitás is bejutott.

Hétfőn indul a szavazás , március 9-én. Küldöm a képet is, ami meg fog jelenni. Köszönjük a lájkolásotokat, előre is.

Itt a link: 

https://www.molalapitvany.hu/szavazas/2019/zold-varroda-klub

Ha van jól működő varrógépetek és csak foglalja a helyet, nem használjátok, adományozzátok  a Civil Háznak, nagyon köszönjük.